" A I D A Z U L A I K H A "

aidazulaikha's

Hi, do click the refresh button first. Before you read my entries :)


" Sometimes people are beautiful. Not in looks. Not in what they say. Just in what they are. "





Clumsy + Ugly = Me}
Wednesday, 19 November 2014 | 2:03 pm |
Hi. Assalamualaikum reader. Ni nak lepas gian nak menaip ni. Hehehe. Hows my new blogskin? Check out my biodata. Hehehe. I put your name...*tutup muka* hahaha. Btw aku baru baca blog kak namee, one of the coolest blogger i've known. Aku follow blog dia sejak zaman facebook lagi. Hehehe. She posted about Kenapa Perempuan Selalu Rasa Hodoh Haaa, ambik kau nah link. Klik, SINI Tbh, i don't really care about my face. Lantaklah nak ada jerawat ke hitam ke apa ke. Tudung senget ke tak betul ke. Hahaha aku lagi selesa macamtu. Cuma kadang2 tu jela merengek sikit bila pakaian/tudung tu tak selesa dengan aku. Lagi2 kalau shawl. Fuh, memang susah lah nak tengok aku pakai shawl. Tak reti + muka aku bulat macam kacang. Bila pakai shawl or any tudung yang melekat dekat muka, my face....obviously gonna look like a 'kacang' ngehh ~
Okay berbalik kepada topik. Clumsy + Ugly = Me . Yeay. Interesting equation. Kan? Hahaha. Untuk pengetahuan kalian, sejak aku masuk KMJ tercinta tu, banyak dark side/clumsy side/ugly side aku terserlah. Yang terbaru....tragedi langgar lari between me and the stupid kipas dekat dsl. Sobs :') dekat 2 bulan dah berlalu peristiwa tu, tapi masih disebut2. Esp oleh lecturer ko k kesayangan gua, cikgu momfarid T.T sadis sangat peristiwa tu. Tak sanggup i nak cerita. Hahaha. Tapi melalui peristiwa tu lah, aku boleh detect siapa bebetul kawan aku and sebaliknya. Siapa betul2 matang dan juga, SEBALIKNYA! Hehehe...*gelak jahat*
Nak dijadikan cerita...malamtu malam teater. So many people dekat dsl. And my exco kena handle teater. Me and my partner as the penyelaras. And tetiba ada problem. Mcs and floor manager and everything TAK SYNCHRONIZED! . At that time, aku lari2 anak daripada mcs nak pergi dekat tepi dsl. And suddenly......bang! Terlanggar kipas dekat tengah2 jalan tu. Kipas yang bersalah! huhu. And kipas tu gedik pergi jatuh T.T malu gila masatu. Rasa macam nak lari then sembamkan muka dekat belakang mira. Malu sangat. The crowd the gelakkan aku. And adi, cik mom pergi betulkan kipas tu. Me? Crying! I'm freaking shocked at that time. Huhu. And ada few jpps yang tak guna pergi gelakkan and bahan aku. Ya Allah, diorang taktahu apa yang aku rasa. Masatu memang aku dah na nangis dah. Fortunately, ada aiman with his chocolate, adi and fath. They keep saying that its okay and not to think about it. SYUKUR SANGAT K. But...few jpps keep on teasing me. Sampai aku ambik keputusan untuk tinggalkan dsl kejap. Aku g masjid. Ambik wuduk, nangis. Hahaha. Takde siapa tahu. Lepastu, aku lepak backstage. Huhu. And there's mal. Dekat backstage, chillin me down. Ada najmi, ira, hanim. Alhamdulillah. Diorang tak macam Fendy, Seley and Nije. Asyik bahan aku je. Huhu. Haaa tu baru cerita pasal kipas. Clumsy kan aku? I s2g lepasni aku cool je lek je. Ada bom kat tepi pun aku buat selamba dork je. Muahahaha.
Huhu. Tu baru kipas. Belum cerita pasal kerusi and pintu lagi. Hahaha aku clumsy GILA . Tak sangka ada org sanggup terima aku punya clumsiness. Haih. Hahaha. 
Pasal kerusi and pintu tu...nothing much. Cuma aku dah dekat 2872928267 terhantuk pintu bilik jpp. Hahaha. Pintu tu berat...and elastic :3 huhu. Pasal kerusi tu....malas lah cerita. Kehkehkeh.
Hodoh dan aku tu dan macam serasi sangat. I hv a very ugly face, voice, body, attitude, and intelligence. I'm bad at almost everything. Aku tak pandai, tak mesra dengan org, sombong, clumsy, suara hodoh macam petir, gemok, tak reti bergaya. Sedih kan? I feel bad towards my future husband. Yela, dapat nangka busuk sebijik macamni T.T
I'm not a perfect person. I make a lot of mistakes but still i love those people who stay after knowing how i really am <3 blockquote="">
One thing about me is that...
I may be clueless and clumsy, but i have friends who love me :)
Sebabtu lah, aku tak kesah. Lantaklah aku clumsy cemana pun. Hodoh cemana pun. Kalau diorang betul2 sayang kita, they'll stay. They'll endure. :) *wide smile* Okay lah cukup sampai disini sahaja.
Cuaca tak menentu sangat ni. Take care, my dearest reader ^^
Assalamualaikum.